BJØRGE - Stor og innholdsrik enebolig med sjøutsikt | Båtplass | Gode solforhold |

Vis i kart
Bjørgedalen 156B
Fyllingsdalen
Prisant. 6500000
Soverom 3
Bustadtype Einebustad
Eigarform Eigar (Sjølveigar)

BJØRGE - Stor og innholdsrik enebolig med sjøutsikt | Båtplass | Gode solforhold |

Eiendom
Bjørgedalen 156B
5141 Fyllingsdalen
Om eiendommen
Bjørgedalen 156B er en trivelig familiebolig over to plan, beliggende flott til med orkesterplass til fjordens aktiviteter. Eiendommen har sol hele dagen som kan nytes i en fin hage eller på en skjermet og hyggelig terrasse. Det er gode parkeringsmuligheter på tomten.

Eneboligen har nydelige lysforhold i rommene, samt både varmepumpe og to ildsteder som sørger for et lunt og stabilt inneklima. Til tross for at boligen er velholdt må likevel modernisering påberegnes dersom dagens krav til standard skal møtes. Kjøkken og stue deler mesteparten av arealet på øvre plan. Her er det god plass til både spise- og sittegruppe.

Boligen har eget vaskerom i 1. etasje og tørkeskur i hagen, en kjærkommen løsning for barnefamilien. I tillegg er det boder og tre gode soverom med plass til garderobeløsning.
Innhold
Bjørgedalen 156B er en trivelig familiebolig over to plan, beliggende flott til med orkesterplass til fjordens aktiviteter. Eiendommen har sol hele dagen som kan nytes i en fin hage eller på en skjermet og hyggelig terrasse. Det er gode parkeringsmuligheter på tomten.

Eneboligen har nydelige lysforhold i rommene, samt både varmepumpe og to ildsteder som sørger for et lunt og stabilt inneklima. Til tross for at boligen er velholdt må likevel modernisering påberegnes dersom dagens krav til standard skal møtes. Kjøkken og stue deler mesteparten av arealet på øvre plan. Her er det god plass til både spise- og sittegruppe.

Boligen har eget vaskerom i 1. etasje og tørkeskur i hagen, en kjærkommen løsning for barnefamilien. I tillegg er det boder og tre gode soverom med plass til garderobeløsning.

Planløsning
U. etasje: Gang, hall, bad/wc, kjøkken, bod og to soverom.
1. etasje: Vindfang, hall, to bad/wc, vaskerom, kjøkken, stue og soverom.

Kort fortalt
- Koselig enebolig over 2 plan.
- Parkering til to biler i garasje og carport samt plass på egen tomt til flere.
- Fin altan med utgang fra stuen.
- Nydelig utsikt og sol hele dagen.
- Kjøkken med stekeovn/koketopp.
- Stue med peisovn og spiseplass.
- Tre bad
- Badstue i tilknytning det ene badet.
- Tre soverom med garderobeløsning.
- Oppvarming med varmepumpe.
Standard
Entré/gang/hall: Boligen har et overbygget inngangsparti med tilgang til garasje og carport. Vindfanget i underetasjen har god plass til sko og yttertøy. Vindfanget og hall har skifer på gulv. Det er også inngangsparti i 1. etasje som leder videre til stor hall med stor takhøyde.

Kjøkken: Kjøkkenet ligger åpent mot stuen i første og har en innredning med gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap. Innredningen har profilerte fronter i kombinasjon med vitrineskap og heltre benkeplate med dobbel vaskekum. Over benken er det benkebelysning og et vinduer med hyggelig utsyn. Videre har kjøkkenet stekeovn med koketopp med ventilator over, samt opplegg for oppvaskmaskin. Det er også plass til stor spisegruppe på kjøkkenet.

Stue: Stuen ligger i første etasje med gjennomgående dagslys og har en store glassflater som vender mot fjorden. De store vinduene fyller rommet med dagslys og gir mulighet til å følge båtlivet på kloss hold. Med dør til en fin altan kan den herlige utsikten også nytes i friluft. Stuen oppleves som både koselig og luftig med en panelt skråhimling som har ekstra takhøyde. Rommet har for øvrig parkett på gulv og en peisovn som bidrar med knitrende hygge. Stuen har god plass for både sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord.

Bad/wc/vaskerom: Boligen inneholder tre bad og et separat vaskerom. Hovedbadet i første etasje er innredet med toalett, dusjnisje, skap, speil og badstue.
Alle badene er fra byggeår og vil trenge oppussing for å møte dagens krav til standard.

Bad 2: Dette badet er i tilknytning med hovedsoverommet. Badet er innrdeet med toalett, skap med heldekkende servant, speil og badekar med dusj.

Bad 3: Det siste badet er i underetasjen og er enkelt innredet med dusjnisje, toalett, speil og skap.

Vaskerom: Vaskerommet er i første etasje og har god plass til vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe: Eneboligen har tre romslige soverom. Soverommene har tilhørende garderobeløsning og det er tilgang til eget bad fra hovedsoverommet.

Teknisk: Boligen har ventilasjon med avtrekk fra badene og vaskerom. Tilluft er via ventiler i vegg og vindu. Videre er varmtvannsbereder på 198 liter plassert på kjøkken i underetasje og sikringsskap med automatsikringer.
Byggemåte
Huset er fundamentert med plasstøpte betongfundamenter. Yttervegger av trekonstuksjoner kledd med trekledning. Grunnmur er bekledd med skifer. Saltak av sperr belagt med sutak og skifer. Det henvises til vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon.

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor enkelte bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og tilstandsgrad 3 (TG3). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene.

Følgende punkter har fått TG2:
- Ytterdører og porter - Gjelder ytterdør i garasje
- Utvendig beslag - Takrenner er ikke ledet bort fra bygningen og går rett i grunn inntil grunnmur.
- Luftbehandling generelt - Flere grunner til vurdering, se vedlagte rapport.
- Overflater på innvendige gulv - Slitasje og noen løse skifer i hall i underetasje
- Ledningsnett for sanitærinstallasjoner - TG2 settes grunnet mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt.
- Innredning og garnityr for våtrom - 1 bad i 1. etasje og 1 i underetasje samt vaskerom får TG2 grunnet alder og grad av slitasje.


Følgende punkter har fått TG3:
- Drenering - Det ble søkt på gulv/vegger i boligen med fuktindikator. Det ble registrert utslag i gulv og vegger i begge boder i underetasje.
- Vinduer - Det ble registrert fuktighet i et vindu i stue. TG2 på øvrige vinduer pga. alder.
- Taktekking og membraner - Det lekker fra terrasse og ned i garasje.
- Innredning og garnityr for våtrom - Største bad i 1. etasje - Flere grunner til vurdering se vedlagte tilstandsrapport.
Areal og fordeling per etasje
Primærrom: 206 kvm, Bruksareal: 241 kvm, Bruttoareal: 265 kvm
Parkering
Parkering i garasje og carport til to biler.
Ellers parkering på egen tomt.
Tomt
Areal: 477 kvm, Eierform: Eiet tomt
Regulering/offentlig godkjenning
Boligen er regulert til boligformål.

Reguleringsplaner på grunnen:
Planid: 11290000
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr. 29, Bnr. 39, Bjørge og Vassteigen
Ikrafttrådt: 20.02.1964
Berøringsgrad: 100%

Arealformål ihht. reguleringsplan er småhusbebyggelse.

Kommuneplan:
Planid: 65270000
Plannavn: Bergen. Kommuneplanens arealdel 2018-2030
Saksnr: 201418880
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Berøringsgrad: 100%

Arealformål ihht. kommuneplan er bebyggelse og anlegg - 100%.

Hensynssoner i kommuneplanen:
Sikring
Planid: 65270000
Hensynsonenavn: H190_1
Beskrivelse: M1 Haakonsvern og Knappen
Berøringsgrad: 100%

Bergen kommune opplyser at kommuneplanen gjelder foran reguleringsplaner, bebyggelsesplaner og kommunedelplaner i den grad slik plan strider mot kommuneplanens innhold.

Reguleringssvar fra kommunen kan fåes ved henvendelse til megler.

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
Vei, vann, kloakk
Tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.

Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger og vei er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
Energimerking
Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D
Tilkomst
Fra Bergen sentrum kjør vestover på RV 555, ta inn i Knappentunnelen og følg mot avkjøring Fyllingsdalen. I rundkjøringen ta inn i Bjørgeveien og følg til du får kryss Bjørgeveien/Bjørgelien. Følg veien oppover og du Bjørgedalen på høyre side. Følg veien innover og hold til venstre når veien deler seg. Følg veien ca. 250m og ta til venstre. Boligen ligger da som hus nr. 2 på høyre hånd.

Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Eigedomsmekling Sogn og Fjordane ved fellesvisninger.
Oppvarming
Boligen blir oppvarmet med vedovn i stue og hall, varmepumpe i stue og varme i gulv i badegulv og entréer.
Ellers elektrisk oppvarming med panelovner e.l.
Kommunale avgifter
Kr. 18 598,55- pr. år
Kommunale avgifter er opplyst av Bergen kommune og gjelder for året 2019.
Eiendomsskatt kommer i tillegg og utgjør kr. 7.490,60- for 2019.
Formueverdi
Formueverdi primær: 1 525 572
Formueverdi sekundær: 5 492 057
Formueverdi år: 2017
Ferdigattest
Bergen kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiver.
Utleie
Boligen har ikke egen utleiedel. Boligen i sin helhet kan forøvrig fritt leies ut.

Boligen har tidligere vært innredet med utleie i underetasjen.
Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.
Diverse
Det er pliktig medlemskap i velforeningen Myra Vel. Medlemskapet koster 4.500,- per år og dekker drift og vedlikehold av vei, pumpehus og felles kaianlegg.

Det følger båtplass i Olderviken båtlag til eiendommen. Det er forskjellige størrelser på båtplassene og disse fordeles mellom medlemmene før sesong. Grunnet værforhold er det kun lette båter som kan ligge gjennom vinteren.
Avgift for båtplassen fastsettes på årsmøte og skal speile de løpende utgifter båtlaget har til vedlikehold osv.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring og har i den forbindelse utarbeidet egenerklæring. Kjøper plikter å gjøre seg kjent med denne før budgiving/kjøp. Erklæringen er vedlagt i salgsoppgaven.
Boligkjøperforsikring
Kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som dekker utgifter forbundtet med juridisk bistand, fagkyndig uttalelse og saksomkostninger. Forsikring er valgfri. Pris 11.100,-
Finansiering
Ønsker du rask avklaring på finansielle spørsmål kan du ta kontakt med megler som kan sette deg i kontakt med kunderådgiver i Sparebanken Sogn og Fjordane. Megler mottar ikke godtgjørelse for dette.
Hvitvasking
Eigedomsmekling Sogn og Fjordane AS er underlagt lov om hvitvasking og terrorfinansiering, og plikter å rapportere til økokrim om mistenkelige transaksjoner. Videre er det strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter og/eller reelle rettighetshavere i sammenheng med handelen (selger, kjøper og fullmektige for disse).
Budgiving
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som epost og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelig også for ettertiden.

Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Bud som inngis utenom ordinær arbeidstid kan ikke forventes behandlet før neste ordinære arbeidsdag.

Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

Ellers vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning" som ligger som vedlegg i salgsoppgaven.
Overtagelse
Etter avtale med selger.
Solgt "som den er"
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse. Det innebærer at avhendingslovens regler om når boligen har en mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt.
Nøkkelinfo
Primærrom ? 206 m2
Bruksareal ? 241 m2
Bruttoareal ? 265 m2
Byggeår 1995
Tomte­areal 477 m2
Eigarskifte­forsikring Ja
Energi­merking ? D
Vising

Ta kontakt for å avtale vising.

Kontakt meklar
Bilete av Audun Stegali Borge
Audun Stegali Borge
Eigedomsmeklar MNEF
Bergen
Bilete av Lise-Mari Mulen
Lise-Mari Mulen
Eigedomsmeklar MNEF
Bergen
Tilbake til bustadutlisting

Skal gje forbrukarane kunnskap om energiforbruket til bueininga. Alle bustader, fritidsbustader og yrkesbygg skal energimerkast ved sal og utleige. Sjå energimerking.no for meir informasjon.

P-rom vert målt frå innsida av yttervegg inkludert veggane mellom desse areala. Dette er innvendige areal av bustaden som vert brukt til kort- eller langvarig opphald (opphaldsrom), til dømes stove, kjøken, bad, soverom, vaskerom og gangareal mellom desse. Bodareal/areal for lagring/tekniske rom inngår ikkje i primærrom.

Arealet av bygingen målt frå utvendig vegg til utvendig vegg eller midt i skiljevegg mot anna brukseining eller fellesareal.

Bruksareal er summen av det arealet som ligg innanfor ytterveggane, og vert målt frå innsida av yttervegg til innsida av yttervegg. Alt areal av innvendige veggar er medrekna. Målbart areal skal ha takhøgd på 1,9 meter.

Dersom sal til prisframlegg.

Reknestykket legg til grunn at det berre vert tinglyst ein låneobligasjon og at eigedomen vert seld til prisframlegg.

Vanlege kostnader ved kjøp er:

 • dokumentavgift (2,5% av kjøpesum)
 • tinglysingsgebyr for skøyte (kr. 525,-)
 • tinglysingsgebyr for pantedokument (kr. 525,-)
 • panteattest (kr. 172,-).

Reknestykket legg til grunn at det berre vert tinglyst ein låneobligasjon og at eigedomen vert seld til prisframlegg.

Vanlege kostnader ved kjøp er:

 • tinglysingsgebyr for skøyte (kr. 430,-)
 • tinglysingsgebyr for pantedokument (kr. 430,-)
 • panteattest (kr. 172,-).

I tillegg kan det kome eigarskiftegebyr.

Reknestykket legg til grunn at det berre vert tinglyst ein låneobligasjon og at eigedomen vert seld til prisframlegg.

Vanlege kostnader ved kjøp er:

 • noteringsgebyr
 • transportgebyr
 • eigarskiftegebyr
 • medlemskapsgebyr
Bjørgedalen 156B
Fyllingsdalen
Prisant. 6500000
Soverom 3
Bustadtype Einebustad
Eigarform Eigar (Sjølveigar)
Nøkkelinfo
Primærrom ? 206 m2
Bruksareal ? 241 m2
Bruttoareal ? 265 m2
Byggeår 1995
Tomte­areal 477 m2
Eigarskifte­forsikring Ja
Energi­merking ? D
Vising

Ta kontakt for å avtale vising.

Kor mykje treng du låne?
Prøv Sparebanken Sogn og Fjordane sin lånekalkulator
I nærområdet